Organiserade hotbrev mot muslimer

2015-11-25
IF Kommunikation

Flera muslimska företrädare och organisationer har drabbats av ett organiserat hotbrevsutskick. Förra veckan har flera organisationer fått identiska hotbrev adresserade till Islamiska Förbundet Distrikt Stockholm med huvudkontor i Stockholms MoskéGöteborgs Moské och Islamiska Förbundet i Malmö, även skickats direkt till förra ordförandens privata bostad.

Hotbreven innehöll islamofobiska glåpord, hatiska kommentarer och aluminiumfolie med olika innehåll. Vitt pulver, bacon eller avföring.

Islamiska Förbundet ser mycket allvarligt på denna utveckling. Muslimska församlingar, företrädare och organisationer får ständiga hotbrev och meddelanden. Hoten anmäls men läggs snabbt ner och gärningsmännen går fria.

Förra året drabbades Sveriges moskéer av flera attacker. Tidigare i år fick Stockholms Moské vitt pulver inskickat via post. Avpixlats chefredaktör Mats Rune Dagerlind skrev på Twitter: ”På månd går jag till bolaget och köper en flaska skumpa. Den spar jag och öppnar den dag grävskoporna jämnar Stockholmsmoskén med marken”.

MRD

Med den samhällsförändring vi åskådar idag och de hatbrott som blivit en del av vardagen för många muslimer är det nu akut för regeringen att vidta omedelbara åtgärder för att skydda religionsfriheten och öka säkerheten för Sveriges moskéer. Ingen ska behöva känna sig rädd i sin egen församling i Sverige!

Kontakt
Omar Mustafa