Ny ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige

2015-12-12
IF Kommunikation

Under lördagen 12 december 2015 samlades Islamiska Förbundets ombud för ett extra kongressmöte för att välja en ny ordförande samt nya styrelsemedlemmar till de vakanta posterna.

Kongressen valde enhälligt Temmam Asbai till ny ordförande.

– Det är alltid spännande att verka inom muslimska folkrörelsen. Det är i dessa tider som vi behöver samla våra krafter och aktivt arbeta för att skapa ett bättre samhälle som bygger på dialog, samförstånd och möten. Jag ser framemot att leda Förbundet och tillsammans med våra vänner och samarbetspartners verka för att stärka muslimska civilsamhället i Sverige, säger Temmam Asbai

TemmamAsbai15

Temmam Asbai är från Stockholm och har sina rötter i Tunisien. Han har tidigt varit engagerad i civilsamhället där han bidrog till bildningen av Ibn Rushd Studieförbund där han varit ordförande mellan 2005-2011. Temmam Asbai har också haft ett internationellt engagemang i den tunisiska frihetsrörelsen och varit aktiv i nyhetsbladet Tunis News som prisbelönades internationellt och bland annat i Sverige fått Martin Luther King priset 2012.

Temmam Asbai efterträder Omar Mustafa som lett Förbundet i två mandat.

– Jag fortsätter engagemanget i samhället och söker mig nu vidare till nya utmaningar. Jag vill ha mer tid åt gräsrotsarbetet, möten med människor och folkbildningen som jag brinner så mycket för, säger Omar Mustafa.