En välsignad och glad Eid Al-Fitr

2015-07-16
IF Kommunikation

Den välsignade fastemånaden Ramadan har nått sitt slut och imorgon firar vi ankomsten av fastebrytningen Eid Al-Fitr, en högtid fylld med glädje, gemenskap och kärlek. Vi ber Allah swt att godta den goda handlingarna, acceptera vår fasta och välsigna vårt firande, amin.

Eid Al Fitr kommer återigen i en tid av stora prövningar och utmaningar både lokalt och internationellt, därför ber vi Allah swt att underlätta, stärka och skänka oss tålamod, mod och engagemang att fortsätta med vårt uppdrag att göra världen till en bättre plats för alla människor.

Ramadan är ett gyllene tillfälle att lära sig att svårigheter kräver en tålmodig kamp. Ramadan lär oss att vår anknytning ska vara endast med Allah då Han är hoppet när inget annat hopp finns att tillgå. Ramadan lär oss också att efter en lång dag av tuff fastan i en varm sommardag kommer till slut stunden av undsättning och näring. Allah säger i Koranen: ”På prövning följer lättnad! [Ja,] på prövning följer lättnad!” 94:5-6

Under Eid ska vi fira, uttrycka och sprida glädje till alla i vår närhet. Profeten Mohammed frid vare över honom brukade inför Eid dagen tvätta sig, äta något litet innan han går ut till bönen, göra Takbeer, gå till fots till Moskén och han brukade uppmana sina närmaste att vara glada.

Eid är ett tillfälle för att förlåta varandra, besöka varandra, stärka släktbanden och grannskapet. Eid är en manifestation för vår styrka och enighet.

Återigen önskar vi alla en välsignad och glad Eid Al-Fitr.