Islamiska Förbundets eldsjälar tar emot flyktingar

2015-09-09
IF Kommunikation

FlyktMoskenPå tisdagen 8 september kom flera flyktingfamiljer från Somalia, Afghanistan och Syrien till Malmö. Lokalt engagemang påbörjade snabbt ett mobiliseringsarbete för att motta flyktingarna, ordna mat, kläder och någonstans att övernatta innan de fortsätter mot sin destination. Eldsjälar från Islamic Relief och Malmös Unga Muslimer har tillsammans med Islamiska Förbundet i Malmö varit på plats i stationen men också gjort i ordning sovplatser för de ankomna.

Likaså var arbetet i fullgång i Stockholms Moské. 200 sovplatser var redo tillsammans med varm mat, hygienartiklar och kläder. Idag 9 september fortsätter arbetet med att ta emot flyktingar och hjälpa de på vägen.

Engagemanget från privatpersoner har varit enormt. Källarutrymmet i Stockholm Moskén blev på några timmar helt fyllt med allt som efterfrågades.

FlyktMosken02

Islamiska Förbundets ordförande Omar Mustafa kommenterade på sin Facebook:

”Jag är helt överväldigad över allt engagemang som folk visar för att hjälpa människor på flykt. Vi är mångdubbelt fler volontärer än flyktingar idag. Och folk kommer in med kläder,mat och annat konstant. Helt otroligt och en hoppinjektion som jag så innerligt behövde.”

Bland andra har Dagens Nyheter, Expressen och Stockholm Direkt uppmärksammat arbetet.