IFiS och SMRs iftarbjudning

2011-08-24
IF Kommunikation

iftar

IFiS och SMRs iftarbjudning

 

Måndag den 22 augusti anordnade Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) tillsammans med Sveriges Muslimska Råd (SMR), sin årliga iftar i Stockholms moské. En iftar bjudning med gäster från bland annat den politiska och diplomatiska världen, men även från andra religiösa samfund.

 

Kvällen började med en guidad tur i Stockholms moské och fortsatte sedan med samling och tal i biblioteket. Förutom välkomsttalen av IFIS och SMRs ordföranden, Omar Mustafa och Helena Benouda, så höll även representanter från olika partier ett par korta tal. Bland talarna fanns bland annat handelsminister Ewa Björling (M), partiledare Håkan Juholt (S) och riksdagsledamöterna Mehmet Kaplan (MP) och Abdirisak Waberi (M).

De flesta talen la fokus på samma viktiga områden, som innefattade inkludering och enighet över gränserna. Detta skapar gynnsammare förutsättningar för att fortsätta träffas och arbeta tillsammans för ett tolerant och rättvisst Sverige.

När det sen blev dags för böneutrop så rörde sig sällskapet vidare till kupolen för att bryta fastan med mjölk och dadlar. Efter bönen följde en smakrik middag och fika med trevliga och glada samtal som varade fram till taraweeh bönen.

IFIS och SMR tackar alla som deltog under kvällen och hoppas på att traditionen med iftar bjudning i Stockholms moské fortsätter.