Islamiska Förbundet uppmanar till aktion för att hjälpa det syriska folket

2012-02-08
IF Kommunikation

Pressmeddelande den 7 februari 2012

Islamiska Förbundet kräver att regeringen avbryter de diplomatiska förbindelserna och handelsrelationerna med den syriska regimen och uppmanar svenska moskéer att ägna fredagen till solidaritetet med det syriska folket.

Sedan i mars 2011 då det syriska folket bestämde sig att gå ut på gator och torg för att fredligt kräva rättvisa och demokrati, så har den styrande Bath-regimen svarat dem med brutalt våld, fördrivning och raketbeskjutningar. Den folkliga uppresningen mot förtrycket och korruptionen har hittills lett till över 8000 martyrer och hundratusentals skadade, fördrivna och hemlösa.

Den 2:a februari eskalerade våldet markant då staden Homs utsattes för artilleribeskjutningar mot civila bostadsområdet som på en dag resulterade i ca 500 döda och över 1700 utan några sjukhus att vända sig till.

”Allt detta sker samtidigt som världens regeringar står handlingsförlamade och tittar på. Därför har vi som folkliga aktörer och representanter för det civila samhället en skyldighet att göra vårt yttersta för att hjälpa det syriska folket med bistånd, opinionsbildning och bön” säger Omar Mustafa, ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige.

Islamiska Förbundet uppmanar nu alla muslimska församlingar och moskéer i Sverige att ägna nästa fredag till solidaritetet med det syriska folket, upplysa om frågan under fredagspredikan, be för de drabbade och samla pengar till behövande syrier.

”Vi uppmanar även den svenska regeringen att, i likhet med andra regeringar runt om i världen, uppmärksamma den syriska frihetsrörelsens rop om att bryta de diplomatiska relationerna och handelsförbindelserna med den syriska regimen och dess företrädare” säger Omar Mustafa.

Islamiska Förbundet i Sverige
www.islamiskaforbundet.se