Kulturminister deltog i ett rasistiskt tårtkalas

2012-04-19
IF Kommunikation

Kulturministerns tårtskandal

I söndags den 15 april 2012 anordnades en konstutställning i Moderna muséumet i Stockholm med anledning av världsdagen för konst, World Art Day. Kulturevenemangets syfte var att främja kampen mot kvinnlig omskärelse som istället spårade ut till ett rasistiskt agerande av vår svenska kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

I kulturevenemanget fanns en konstinstallation i form av en tårta som skildrar en stereotyp afrikansk kvinna. Med hjärtskrikande rop i bakgrunden skar kulturministern Lena Liljeroth skrattandes den första tårtbiten i ”skötet” på tårtan. Iscensättningen har lett till att det skapat starka reaktioner och hets mot afrosvenskar.

Uppståndelsen av den rasistiska tårtan som serverades vid World Art Day har blivit en världsnyhet och flera av världens nyhetsredaktioner har rapporterat om vår kulturministers oanständiga agerande. Islamiska Förbundet betraktar iscensättningen som helt makaber, smaklös och morbid särskilt när kulturministern deltagit i den rasistiska manifestationen som bidragit till att vårt svenska kulturliv framställts på ett opassande sätt under världsdagen för konst.

Islamiska Förbundet anser att detta smaklösa agerandet är ren svart kannabalism och hets mot afrosvenskar. Den repressiva toleransen som leder till att använda en svart karikatyr på högsta nivå av den svenska staten som förvandlar kulturevenemang till feststämning med åtlöje är att förneka konsekvenserna av konstskandalen för det svenska kulturetablissemanget anseende.