Muslimska familjedagarna 2013

2013-01-18
IF Kommunikation

 

Muslimska familjedagarna är ett nytt initiativ i Sverige med premiär under påskhelgen 2013. Bakom evenemanget står Islamiska Förbundet (IFiS), studieförbundet Ibn Rushd och Sveriges Unga Muslimer (SUM). Dessa organisationer har tidigare arrangerat de största mötesplatserna för muslimer i norra Europa och med start år 2013 kommer ett nytt koncept att lanseras under namnet Muslimska familjedagarna.

Länge har IFiS, SUM och Ibn Rushd diskuterat möjligheten att utvidga de tidigare satsningarna för att innefatta så många som möjligt och på så sätt nå en större målgrupp. Vi tror på att det nya forumet Muslimska familjedagarna kan bli den största mötesplatsen för muslimer i Norden.

Vi tror på att de Muslimska familjedagarna öppnar dörrarna för barn, ungdomar och vuxna att samlas för att samtala, debattera och stärkas som individer. Här får hela familjen chansen att delta samtidigt på en och samma arena. Med detta slår vi ett slag för den mångfald muslimer omfattar i både Norden och inte minst i Sverige.

Arrangemanget ska äga rum på Stockholmsmässan i Stockholm mellan den 29-31 mars 2013. Ett fullspäckat program planeras där hela familjen deltar, ungdomar, äldre, kvinnor och barn. Förutom programmet kommer en marknad s.k.”Souk” med montrar och försäljningsstånd att byggas upp. Den kommer att vara öppen under hela eventet för att säkerställa att både deltagare och utställare får ut det bästa möjliga av vad evenemanget erbjuder.

29-31:a mars 2013 är det datum du ska boka in redan nu för att inte missa årets största event för dig som muslim, oavsett, ålder, kön eller etnisk tillhörighet.
 
Med vänliga hälsningar,

IFiS, SUM och Ibn Rushd

info@muslimskafamiljedagarna.se