Carl Bildt måste ta sitt ansvar för det libyska folket

2011-02-22
IF Kommunikation

PRESSMEDDELANDE den 22 februari 2011

Efter att ha känt frihetens vindar från grannländerna har det libyska folket nu rest sig mot regimen och dess ledare Ghaddafi som har styrt landet med järnhand i över 40 år. Demonstranterna gick ut på gatorna i tiotusentals för att kräva de grundläggande mänskliga rättigheterna; frihet och rättvisa.

Svaret från diktatorn blev dock det blodigaste vi ha skådat på länge. Legosoldater, artilleri och flyganfall sattes besinningslöst in mot de civila demonstranterna som ledde till tusentals döda och skadade enligt obekräftade mediauppgifter.

”De bilder och rapporter vi får från media visar på ofattbara brott mot mänskligheten. Vi sörjer de döda och ber för att det libyska folket snart befrias från det vettlösa tyranniet.” säger Omar Mustafa, ordförande Islamiska Förbundet i Sverige.

Ghaddafis krigsbrott och andra brott mot mänskligheten har mötts av avsky och fördömanden världen över, även från officiella libyska representanter som nu börjar ta avstånd från Ghaddafi. Samtidigt har Sveriges utrikesminister Carl Bildt sagt att han inte kan ta ställning för en sida mot den andra.

”Detta i sig är ett mycket olyckligt ställningstagande från vår utrikesminister som tyvärr sviker det libyska folket och demokratirörelsen i arabvärlden. Carl Bildt måste be om ursäkt för detta uttalande och aktivt visa sitt stöd för det libyska folket och dess frihet.” säger Omar Mustafa.

Islamiska Förbundet kommer fortsätta be för att de förtryckta folken ska befrias från tyranni och leva i frihet och rättvisa.

Presskontakt:
Islamiska Förbundet i Sverige
Omar Mustafa
0707598120