Folkmord i Gaza – pm080121

2008-01-21
IF Kommunikation

Publicerad 2008-01-21

Folkmord och en total tystnad från omvärlden

Belägring, blockad, strypning av el, värme och nu ett dagligt folkmord och en total isolering av 1½ miljoner människor pågår i Gaza. Detta inför ögonen på omvärlden och en total tystnad. Hur kan vi FORTFARANDE tillåta detta ske år 2008?

Läget i Gaza har intensifierats på sistone. Flertals oskyldiga civila människor mördas, förintas, lämlästas eller i bästa fall straffas utan el, värme, medicin, rörelsefrihet och en total isolering. En situation, då man hellre längtar till stenålderns rättvisare behandling.

En riktad fråga till vår regering och vår utrikesminister Carl Bildt är: hur kan man tillåta detta fortsätta ske i vår moderna tid? Och vad tänker man göra åt situationen?

Islamiska Förbundet i Sverige fördömer de israeliska ingreppen som är faktiskt ett folkmord, minst sagt. De israeliska aktionerna har medfört stora humanitära och materiella skador för den civila befolkningen. Den sorg och lidande som idag finns i Gaza kan inte beskrivas. Oskyldiga barn, kvinnor och äldre blev de första offren sedan den blockaden upprättades. Medicinerna har redan tagit slut och inga fungerade sjukhus finns längre. Brist på mat, svält och humanitärkris är ett faktum om gränserna inte öppnas omedelbart.

Israel har även trappat upp sina offensiva attacker mot den civila befolkningen.

Vi vill att den svenska regeringen kräver följande:

1. Att Israel upphör med sina attacker mot den civila befolkningen.
2. Att gränsen öppnas omedelbart så att förnödenheter och medicin kan levereras.
3. Att blockaden lyfts upp.

Vi vädjar till vår regering att ställa upp för rättigheterna och det som är rättvist och rätt. Vi är säkra på att det svenska folket förväntar sig detta från sin regering. Folket i Gaza behöver vårt stöd!

Mahmoud Khalfi, ordförande, Islamiska Förbundet i Sverige
08-509 109 00

För mer information kontakta
Abdirisak Waberi, presstalesman, Islamiska Förbundet i Sverige
0707-53 94 48