Massmordet på Deah, Yusor och Razan i North Carolina har skakat muslimer i hela världen

2015-02-12
IF Kommunikation

Nyheterna om massmordet på tre muslimska studenter i USA av en extrem ateist har väckt mycket starka känslor i hela världen. De tre ungdomarna var hemma i sin lägenhet i Chapel Hill när massmördaren Craig Hicks 46 år sköt de till döds.

Studenterna var förebilder i sina närområden och ägnade sin tid åt att erbjuda hjälp och stöd åt utsatta personer i sina samhällen.

Deahs mamma och nära anhöriga berättade om hur grannen (Craig) har länge trakasserat de, där han en av gångerna pratade hotfullt med de med en pistol runt midjan. Offrens familjer berättar att detta klart handlar om ett hatbrott.

Våra tankar går till offrens familjer, vänner och hela amerikanska folket. Vi ber Allah att skona de, ge deras familjer tålamod och ge offren rättvisa.

Deah, Yusor och Razan är inte de första muslimerna som mördas av personer som har sin bakgrund i den antimuslimska miljön. Sedan attacken mot Charlie Hebdo har en ung muslim mördats i Tyskland och en muslimsk man mördats i Frankrike, båda morden med islamofobiska förtecken.